Nie będę się długo rozwodzić.
Przychodzę z konkretem!
Raz dwa do kuchni i gotować, miksować, zajadać 🙂
SKŁADNIKI (3 porcje):
- czerwona cebula
- pół białej cebuli
- 4 ząbki czosnku
- 100g marchewki
- 400g ugotowanej ciecierzycy (można użyć tej z puszki lub słoika, jeśli w składzie nie ma cukru. Pamiętaj, aby dobrze ją wypłukać pod bieżącą wodą na sicie.)
- 400g passaty pomidorowej (możesz użyć tej ze szklanej butelki, oczywiście bez cukru w składzie 😉)
- 150-200ml wody
- łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego
- pieprz, chilli, ulubione przyprawy (u mnie DOMOWA MASALA).
PRZYGOTOWANIE:
Cebule należy poszatkować i podsmażyć na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Wszystkie składniki wrzucić do garnka. Gotować 15-18 minut. Zmiksować blenderem na krem.