KAŻDEGO DNIA MASZ SZANSĘ ZADBAĆ O SIEBIE! CUDO kombucha chętnie w tym pomoże.
Pewnie znasz osoby, które często powtarzają, że nie mają czasu, aby o siebie dobrze zadbać? A może jesteś/byłeś jedną z tych osób? Nie mam czasu, bo za dużo pracuję. Nie mam czasu, bo wolę bezmyślnie przeglądać Internet, albo coś tam…
To takie ludzkie, szukać wymówek.
To takie ludzkie, stawiać siebie na ostatnim miejscu listy priorytetów…
Pytanie tylko „DLACZEGO„? Czym jest to podyktowane?
Czy to kwestia wychowania, zapracowania, skromnej natury, nieśmiałości, a może niskiej samooceny, która sprawia, że w głowie masz tylko myśl: „MI SIĘ NIE NALEŻY, NIE ZASŁUGUJĘ NA TO„?
Z mojego zawodowego doświadczenia wynika, że ta ostatnia myśl najczęściej nami kieruje… Dodatkowo, kiedy wczytywałam się w literaturę psychologiczną, wiele źródeł wskazywało na głęboko zakorzenione schematy przeszłości, które możemy „trzymać” w sobie nawet po pra pra pra dziadkach.
hmm…
Guzik prawda! KAŻDY ZASŁUGUJE na to, aby móc zadbać o samego siebie 🙂 Bo jeśli chcemy, aby świat był piękniejszy, spokojniejszy, to sami musimy być spokojni i wewnętrznie piękni. Dlatego łap przepis, który doda Ci sił! wzmocni jelita, a tym samym umysł 🙂 Te dwa miejsca w Twoim ciele są ściśle ze sobą związane i dbając o jedno, dbasz też o drugie.
Nie ma nic piękniejszego jak spokojny umysł
i dobrze pracujące jelita!
SKŁADNIKI (2 porcje):
- pół kostki tofu naturalnego
- pół opakowania szpinaku baby
- banan
- garść liści melisy
- skórka otarta z cytryny
- szklanka CUDO KOMBUCHY LEMON HOP (kliknij)
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki zmiksować przy użyciu blendera. Pamiętaj, aby cytrynę dobrze wyszorować szczoteczką i przelać wrzątkiem.
A czym jest CUDO KOMBUCHA?
To oryginalny napój stworzony na bazie fermentowanej herbaty. Zawiera antyoksydanty, polifenole, żywe kultury bakterii i drożdży (SCOBY – z ang. Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast, czyli symbiotyczna kultura bakterii i drożdży), co czyni go naturalnym probiotykiem w nowoczesnej odsłonie.